St. Girons

'Croustade aux pommes'

St. Girons, bekend van de croustade aux pommes,  ligt op het kruispunt van de 18 valleien van de Couserans. Aan de oevers van de Salat en Lez.
De levendige markt op zaterdagochtend is er één, waar je geweest moet zijn. Kleurrijk en smaakvol. De bevolking uit de hoger gelegen valleien verkopen er hun 100% lokale producten.

Festival le RITE, een festival rijk aan cultuur
Begin augustus komen er ieder jaar vele landen samen om zich te verenigen in dans en muziek. Het is een waar palet van exotische culturen. De groepen willen de identiteit van hun landen, dorpen of stammen uitstralen.
Bewonder de kleurrijke kostuums, de ene nog indrukwekkender dan de andere. Luister naar de traditionele liederen, begeleid door voor ons onbekende instrumenten. Sensatie verzekerd!
Autrefois au Couserans
St. Girons stort zich in een feestelijke en kleurrijke sfeer, begeleid door het geluid van de hobo, stampende klompen, nog in bedrijf zijnde oude landbouwmachines en de dierenbellen.
Men herleeft zo hun cultureel erfgoed, overgeleverd door de voorouders. Tijdens deze feestelijke dagen houden ze de herinneringen levend.

Wat te zien?

Pont Vieux (16e eeuw)
Champs de Mars
Église St. Girons
Église St. Valier
Château des Vicomtes du Couserans, Paleis van de burggraven

Wat te doen?

Markt op zaterdagochtend
Proeven van de Croustade
Festival le RITE
Autrefois le Couserans