De Ariège is een departement met veel water en dus uitermate geschikt voor de watersport, maar ook voor liefhebbers van een andere sport is er voldoende keus.

Water en vakantie, die twee zijn een onafscheidelijk duo. Wat betreft de watersport, daar is zo’n 400 km aan vaarwater voor te kanoën beschikbaar. Eigenlijk niet alleen voor te kanoën, want men kan er ook uitstekend raften. Een grote stap verder is het canyoning en dat is dan voor de echte avonturiers onder ons. Brrrr… Of hou je het liever kalm, dan kan je lekker rustig zwemmen in één van de meren of poedelen in een riviertje. En dat noemen we ook sport.

Natuurlijk zijn er niet alleen de watersporten. Om te wandelen zijn er talrijke mogelijkheden, van makkelijk tot zeer moeilijk. Je kunt een wandeling in de buurt maken of hoog in de bergen de wandelschoenen laten werken. Fietsen is ook een populaire bezigheid en heel goed te doen vanuit ons vakantiepark Château Cazalères.

Daarnaast kan je ook een golfbaan bezoeken, en daarvan vind je verscheidene banen in de buurt. Paardrijden is weer een andere optie. En wat dacht je van rodelen, er is een zomerrodelbaan in St. Lizier. Richting Carla Bayle kom je een mooi klimpark tegen, die net helemaal vernieuwd is. En dan moeten we natuurlijk de wintersport niet vergeten. Dus ook in de winter is er aan de sport gedacht.

Of je je nu als een vis in het water voelt of liever droge voeten houdt, aan diversiteit in de sport is er geen gebrek.

Kano – Raften – Canyoning
Hydrospeed – Zwemmen

&

Paardrijden

Paarden en paardrijden.

Zomerrodelen
Toerisme Ariège Sport Zomerrodelen

Rodelen, maar dan zonder de sneeuw.

Klimpark

Voor de slingerapen onder ons.