Omgeving

Wat te doen?

Wat is er te doen in de omgeving? Vakantiehuis ‘Villa 50’ ligt in het departement de Ariège. De Ariège behoort sinds een aantal jaren tot de regio Occitanie. Wat vroeger de regio Midi-Pyreneeën was. En de Ariège is gelegen in het diepe zuiden van Frankrijk. Het grenst zelfs aan Spanje en Andorra.

Ontdek dit veelzijdig departement.
Zoek je: …Rust en ruimte? …Prachtige steden, lieflijke dorpjes? …Imponerende kastelen, grootse grotten? …Activiteiten voor jong en oud?
Ben je liefhebber van: …Buitenactiviteiten? …Culinaire heerlijkheden?
Je vindt het allemaal in het zonovergoten, prachtige, ongerepte Ariège!!

We hebben al het één en ander op een rijtje gezet. Dat geeft een imposante indruk van de grote diversiteit die onze omgeving jou te bieden heeft.

Vakantiehuis 'Villa 50' op Château Cazalères: 

"DÉ FORMULE VOOR EEN PERFECTE VAKANTIE"

In het departement Ariège, regio Occitanie / Midi-Pyreneeën

Omgeving Midi Pyreneeën kerkje
Dorpen & Steden

Hoeveel mooie pareltjes zijn er wel niet te vinden in heel Frankrijk. En onze omgeving doet hier niet voor onder. Klik hieronder en ontdek een verscheidenheid aan dorpen en steden.

Kastelen

Wat is een vakantie zonder een bezoek aan een kasteel of fort. Een opsomming van enkele indrukwekkende kastelen zijn verborgen onder de onderstaande knop. Ontdek het land van de Katharen!

Grotten

Een reis naar het verleden, dat is wat we ervaren in grotten. Er zelf doorheen rijden met de auto? Ondergronds bootje varen? Grotschilderingen? Het komt allemaal aan bod. Leuk voor jong en oud.

(Thema)Parken

Een dagje educatie, maar dan attractief weergegeven. Een ideaal uitstapje voor het hele gezin. Van préhistorie tot ruimtevaart. Van dieren tot oude beroepen. Ervaar het allemaal.

Wandelen

De Ariège heeft de wandelaars veel te bieden. Een waar paradijs met zijn 2500km aan gemarkeerde paden. Of je nu een makkelijke wandeling zoekt of een moeilijke, je vindt het hier.

Fietsen

De Ariège is gewoon 1 uitgestrekt natuurgebied. Alle ruimte om te fietsen. De wegen zijn goed en geschikt voor allerlei soorten van fietsplezier: met de racefiets, mountainbike of elektrisch.

Watersport

Water… een grotere potentie voor activiteiten zijn er niet. Rivieren en meertjes zijn in ruime mate aanwezig voor al die wateractiviteiten. Bekijk snel het scala van mogelijkheden.

Golf

Maar liefst 9 golfbanen zijn er in de omgeving van Vakantiehuis ‘Villa 50’. Eén baan heeft zelfs 2 parcoursen met elk 18 holes. Volop keuze dus, doe er je voordeel mee!

....en andere
activiteiten
Culinair&Gastronomie

Het hoort erbij: Culinaire ervaringen / Gastronomische verwennerijen. Onderga de kleuren en & geuren op een markt. Geniet van een heerlijke lunch op een terras. Proef de streekproducten.

Kinderen & Pret

Evenzeer is er gedacht aan de allerkleinsten onder ons. Zelfs als het weer eens wat minder is, zijn er nog mogelijkheden om iets te ondernemen. Hier enkele ideetjes.

Natuur & Natuur

De natuur in de Pyreneeën is imposant en indrukwekkend. Bijna niet samen te vatten, maar toch hebben we een poging gewaagd. Het is zeer de moeite waard om die natuur te ontdekken.

Markten, Brocantes & Festiviteiten
Insolite <> Opmerkelijk

In dit onderdeel vind je allerlei ongewone, opmerkelijke, bizarre dingen. Neus maar eens rond en wie weet ga je ervoor.