Natuur & Natuurschoon

De natuur met al haar natuurschoon is in zeer ruime mate aanwezig in de Ariège. En deze natuur is er nog ongerept en puur. Het zijn de bergen die het landschap bepalen en dat levert oogverblindende beelden op.

Nationaal Natuurpark

Parc National des Pyrénées dateert uit 1967 en loopt 100 km langs de Frans-Spaanse grens. Hij wordt als één van de mooiste bergketens in Europa gezien. Prachtig groen landschap met glooiende vlaktes, daarnaast meren en watervallen, vervolgens spannende bergkloven en bovendien unieke flora en fauna. Dat kenmerkt deze bergketen. Het is een waar paradijs voor wandelaars. En met een beetje geluk spot u de Iberische steenbok, die in 2014 geherintroduceerd werd in het natuurpark.

Regionale Natuurparken

Het nationaal park heeft 2 regionale parken. Parc naturel régional des Pyrénées Catalanes en Parc naturel régional des Pyrénées Ariégeoises. De Pique d’Estats is het hoogste punt van de Pyrénées Ariégeoises. Deze piek is liefst 3143 meter hoog.
Het steeds terugkomende wandelen staat hoog in de vaandel, met maar liefst 5000km aan bewegwijzerde wandelroutes. En wie kent niet de routes van Santiago de Compostella. De route Tolosa loopt deels door de Ariège en komt mede langs Audressein (kerk van Tramesaygues) en St. Lizier (kathedraal Saint Lizier en Kathedraal Notre Dame de la Sède).
Maar naast dat wandelen is fietsen ook heel populair. Niet voor niks komt de Tour de France regelmatig langs. En tot slot niet te vergeten al die activiteiten die te ondernemen zijn in snel stromend water.

Op deze pagina kunt u informatie vinden over wat er allemaal voor natuurschoon te bekijken is in het regionaal park van de Ariège. En dat is nogal wat.

Étangs de Montagne
Cirque
Forêts
Montagnes
Divers