In en op het

WATER

water sport badeend
Sport & Activiteiten kano
In en op het water Kano

In en op het water, wat is er allemaal wel niet mogelijk. Bij uw Vakantiehuis ‘Villa 50’ heeft u al de beschikking over een enorm groot, fijn en gezellig zwembad. Daar brengt u naar alle waarschijnlijkheid al vele uurtjes aangenaam door.
Maar er zijn andere mogelijkheden in de omgeving. Water en vakantie horen nu eenmaal bij elkaar. En is het niet heerlijk om op een warme dag de verkoeling van het water op te zoeken. Terwijl u lekker sportief de dag doorbrengt?
Voor kleine kinderen is het poedelen in een riviertje en spelen met de stenen al een leuk tijdverdrijf. Of in één van de meren in de omgeving.
Een aantal van die ‘in en op het water’-mogelijkheden hebben wij op een rijtje gezet. 

Kanoën  –  Raften

Departement de Ariège is rijk aan stromingen en rivieren waar u deze sporten kunt beoefenen. Van de 2500 km aan waterweg is zo’n 400 km bruikbaar en toegankelijk voor de wildwatersporten.

KANOËN
Raften & KANOËN

Canyoning

Canyoning is een sport waarbij je een tocht door een rivierkloof maakt. Maar dat gebeurt niet zomaar. Je zult al lopend, zwemmend, klimmend, glijdend, springend, abseilend de loop van de rivier door de kloof moeten volgen. Het is dus een sport die vooral in de bergen wordt beoefend. Waarschijnlijk één van de meest spectaculaire buitensport die je kunt doen.
Een canyon is een mooie en indrukwekkende omgeving waar je normaal niet zo snel komt. Naast het genieten van de prachtige natuur geeft de combinatie van hoogte en water een enorme kick tijdens de afdaling.

Hydrospeed  –  Stand Up Paddling

Hydrospeed, Riverboarden of op z’n Frans ‘Nage en eau vive’, is een boardsport waarbij de deelnemer op een board ligt met vinnen aan de voeten voor de sturing en voortstuwing. Het doel is om de stroming te volgen, de obstakels te vermijden en op de golven mee te surfen. Eén worden met de rivier.

Stand Up Paddling oftewel kortweg SUP is het rechtop staand op een surfplank over het water peddelen. Dit kan op een binnenwater, maar ook op een rivier of de zee.

Zwemmen en pootje baden in meren en rivieren

Een dagje zwembad op het park ruilen voor een dagje meer of rivier. Er zijn er genoeg in de buurt. In Carla-Bayle bijvoorbeeld heb je er al één. Een leuk meertje in het dal bij Carla-Bayle. Je kunt er ook nog een rondje omheen lopen. En er is een leuk restaurantje voor een drankje, hapje of een lekker ijsje. Ook nog een klein speeltuintje erbij.

Lac Carla-Bayle

Dit meer is pas in 1993 aangelegd. Zwemmen is mogelijk in juli en augustus.

Lac de Ste. Croix-Volvestre

Een met gras omzoomd meer. En er is een speeltuintje.

Lac de Mondély

Stuwmeer in een natuurlijke omgeving. Er zijn snacks en drankjes te verkrijgen. Prima plek om vogels te spotten.

Lac de Montbel

Een kunstmatig stuwmeer in 1985 tot stand gebracht. Begrensd door bossen, valleien en stranden.

Meestal is er in de zomer,
in de maanden juli en augustus,
toezicht bij de zwemstranden
van 13h00 tot 18h00.

Aqua Play Park

* Ren, spring, duik en lach op 2000m² opgeblazen, drijvende speeltoestellen. Vanaf 6 jaar (tot 10 jaar onder begeleiding van een volwassene)
* 7 Glijbanen van verschillende categoriën
* Kabelbaan, die eindigt in het water
Dit alles is het dorp Saverdun.

Lac de la Thésauque

Ook hier is een Aquaparc, vanaf 7 jaar. En is open van 15 juni tot 15 september.

Lac de Fontclaire

Dit meer ligt bij het dorp Puivert en biedt een scala aan activiteiten. 
Veel schaduwrijke plaatsen, plekken met bbq’s, picknickplaatsen, jeu-de-boulebaan, speeltuintje. Een ideale plek voor een familiepicknick.

Lac de Belcaire

Een bronwater-meer, mooi omringd door bergen.

Allemaal leuke meren om een dagje te vertoeven. Voor een dagje rivier zijn er geen speciale plaatsen. U zult zelf een leuk plekje moeten vinden. Hoewel, we weten er één. Bij Grotte du Mas d’Azil, aan de kant van de parkeerplaats, daar kunt u aan de rivier komen.

Wij wensen u veel waterpret!