Montbrun-Bocage

'Het Hippiedorp'

Hippiedorp Montbrun-Bocage, ‘de rebel van de Bocage’
Ingeklemd tussen de Arize en de Volvestre ligt dit onweerstaanbaar dorp, middeleeuwse charme vermengd met de nostalgie van de hippiecultuur uit de jaren ’60-’70.

De komst van de hippies zorgde voor spanningen tussen hen en de lokale bevolking. De gedachtengang van de hippies lag natuurlijk ver van die van de lokalen. En ze zagen niet in dat ze zoveel anders waren. Bovendien mengden ze zich niet met de plaatselijke bevolking. Ze bleven veel bij elkaar. 

Maar er komt altijd een moment dat je anderen nodig hebt en de ‘nieuwen’ richten ‘La Maison de Montbrun’ op. Die lanceerde een markt  gewijd aan lokale producteurs. Een markt van hippies voor mensen op zoek naar folklore. En zo ook foires en een bar, waarvan de winst werd geïnvesteerd in een gratis cultureel programma.
De markt werd erg succesvol en de hippies werden geaccepteerd, ze hielpen om bekendheid aan het dorp te geven. Zo ontstond er een open en constructieve dynamiek en een harmonie die heden ten dage nog behouden wordt in dit hippiedorp Montbrun-Bocage.

Wat te zien?

La Chapelle Notre Dame de Montaut
Église St. Jean-Baptiste en zijn klokken
La Halle de Montbrun-Bocage

Wat te doen?

Hippiemarkt op zondagochtend