Grotte du Niaux

Treed in de voetsporen van onze voorouders de Cro-Magnons in Grotte de Niaux. Deze grot is uniek want nergens anders kunt u authentieke schilderingen van onze voorouders bewonderen. Ze zijn bij elkaar geconcentreerd in de ‘Salon Noir’. Er zijn hier geen reproducties. Echter wel de originele prachtige schilderingen van bizons, paarden, steenbokken en herten. 

De natuurlijke entree van de grot is overweldigend. Hij is 55 meter hoog, 50 meter breed en dat op een hoogte van 678 meter. En daar hebben onze voorouders hun afdrukken achtergelaten. Ooit zei iemand: ‘De natuur lijkt Tarascon-sur-Ariège te hebben voorbestemd om een belangrijk centrum van een prehistorische leefgebied te worden.’

De grot strekt zich uit over 2 km, met ruime galerijen, lage gewelven en ondergrondse meren. Versierd met een honderdtal dierenafbeeldingen en enkele honderden tekens.
In groepjes van 25 bezoekt u de grot met een gids. U bent alleen voorzien van een zaklamp, verder is er geen licht. De rondleiding duurt zo’n 1 uur en 40 minuten met als klapstuk de ‘Salon Noir’.

In de buurt kunt u ook het ‘Parc de la Préhistoire‘ bezoeken. Een heel leuk themapark over de prehistorie.